Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ačkoliv občané ČR inklusive SR, tedy Češi, Slováci etc. jsou jediní z celého Ostblocku, kteří dokázali od roku 1918 až do okupace vytvořit demokratický stát a hospodářsky i kulturně výborně prosperovali, se nedokážou přizpůsobit současnému vyspělému, západoevropskému životnímu stylu. Hlavní překážkou je generace 50+; ale i mnozí čtyřicátníci, jejichž duševní vývoj a utváření charakteru trpí negativním vlivem Zemanů et all, brzdí další vývoj k moderní demokratické společnosti. Korupce, egoismus, lež, podrazy a denunciace urychlují morální rozklad společnosti. Jestliže rozkrádání národního majetku není úplatnými soudci a zkorumpovanou policií adekvátně stíháno, má tato skutečnost demoralizující účinek na slušné a čestné lidi, kterých je v ČR, jak předpokládám, převážná většina. Media, která se snaží tuto hospodářskou kriminalitu odhalovat jsou trnem v oku všech mafiánů. Ten, kdo se odváží publikovat konkrétní kauzy a dokonce zveřejnit jména ohrožuje život nejen svůj ale i bližních. Orgány EU pracují do značné míry svědonitě a důsledně. To však českým tunelářům nevoní. Jistě, výjimky a protekce pro určité globálně činné konzerny, jedno zda franzouské, německé, holandské nebo jiné, existují. Ale ty jsou způsobeny lobbyisty angažovaných společností. Představitelé jednotlivých států hrají nepodstatnou roli, pokud se vůbec na něčem shodnou. EU není dirigována politiky ale koncerny, bankami a podobnými institucemi prostřednictvím lobbyistů.

ČR nikdo v EU postrádat nebude. Češi zaplatí pár milliard které jim, respektive panu Babišovi EU poskytla, v případě UK se jedná o 130 milliard, a bude po funuse..

Ovšem ti rozumbradové, řekl bych spíše vrabčí mozky, si neuvědomují, že po odchodu z EU české hospodářství, které je v drtivé většině v rukou západních firem, spadne na úroveň Albánie. Ale jen do toho. A povzbuďte také Poláky a Maďary, neboť i tyto národy jsou pro EU jen zátěží. Někdy mě napadá kacířská myšlenka, že ta železná opona měla ještě pár desetiletí zůstat.

0 0
možnosti
Foto

Je omylem, spojovat požadavek obecného referenda jen s referendem o vystoupení z EU. To dává argumenty odpůrcům zcela OBECNÉHO REFERENDA. O čemkoli.

Kdyby si přečetli Hlavu o SYSTÉMU REFEREND ve švýcarské ústavě, našli by tam, že mezinárodní smlouvy mohou být předmětem referenda jen se souhlasem obou komor jejich parlamentu.

My bychom měli trvat na ústavním zákonu o SPRAVEDLIVÉM, NEPODMÍNĚNÉM REFERENDU S BEZPODMÍNEČNOU PLATNOSTÍ!

1 0
možnosti
Foto

Osobně si myslím, že k otázce obecného referenda by se mělo přistupovat velmi zodpovědně. Tu zodpovědnost NYNÍ NAŠE NÁDODY, NAŠI OBČANÉ, NAŠI POLITICI, NAŠE STARŠÍ A MLADÁ GENERACE, NEMAJÍ!!! Naše národy Čechů, Moravanů a Slezanů (nyní vypouštím Slováky, protože jsou oficiálně cizinci) se nemohou dohodnout na nejprimitivnějších otázkách a obecné referendum by ještě v těchto vztazích udělalo větší chaos. Nebyl jsem a nejsem zastánce Komančů, ale v jedné otázce měl pan Ondráček pravdu. Jestliže zákony platí pro jednu stranu, musí platit i pro ostatní! V poslední době jsme si však zvykli, že se zákony mohou překračovat a že dokonce i rozsudky soudů jsou cáry papírů, které NEPLATÍ a nebo JSOU NEVYMAHATELNÉ. Naše společnost je v MORÁLNÍM ROZKLADU a zavedení OBECNÉHO REFERENDA, i když jsem jeho zastáncem, si NEDOVEDU PŘEDSTAVIT!!! Když již jsem měl v ústech pana Ondráčka, tak se nad jeho zvolením a hned odvoláním pozastavím!!! Jak je možné, že tato situace vůbec v "naší" poslanecké sněmovně nastala?! Jak je možné, že si poslanci některých stran troufnou na tak závažné hlasování NEPŘIJÍT?! OD ČEHO TAM VŮBEC V POSLANECKÉ SNĚMOVNĚ JSOU?! Aby jejich strany shrábly miliony za hlasy svých voličů, které vlastně ani nebudou zastupovat, protože si budou dělat SVOJI POLITIKU BEZ OBČANŮ?! Je to hnus! Opravdový hnus! Chce se mi z vás "naši" poslanci zvracet!!!

1 0
možnosti

J50i16r66i 92B28o88r

7. 3. 2018 14:25

Už se těším, jak si nezrušíme TV poplatky jako ve Švýcarsku.:-)

3 0
možnosti

Dovolím si Vás parafrázovat:

-----

"Poslední reakce:

Kdo z nás byl skutečně znalý problematiky vstoupení do EU? Ani jeden."

Zdroj: https://jirifabik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=652782

1 0
možnosti

Situace před vstoupením do EU byla ovšem zcela jiná. V zásadě jsme nic neriskovali - když bychom nevstoupili, zůstali bychom na svém, žádný velký otřes by se nekonal. Něco úplně jiného je v y s t o u p i t. Na příkladu VB je vidět, že to nemusí být nijak levná záležitost a navíc se nedá předpovědět, jak dalece nám to zbytek EU (zejména Německo) dá sežrat. Nějak velkou vstřícnost určitě očekávat nelze.

3 1
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 884x
Již se nepovažuji za politika ani se politikou zabývat nemám zájem. Mne již zajímá pouze zákon, jeho výklad a uplatňování právních norem v naší zemi. Je smutné , abych mohl pro tuto zemi něco udělat, musím odejít do ciziny a odtud působit na právní prostředí v naší zemi.

Seznam rubrik