Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

V66á10c48l23a69v 42M52a30c47h

20. 9. 2017 10:20

Ukradený majetek se musí vrátit, ať už byl ukraden komukoliv!

A toho se bojí hlavně ti co jej neoprávněně nabyli. Jako třeba protislužbu za poklonkování zvrácenému režimu, např. p.Štancl alias M.David.!

0 0
možnosti

Spolupráce vedení KDU-ČSL

s německou CDU a spolkem Sudetských Němců naznačuje směr politiky KDU-ČSL. Jejich podpora Církevních restitucí, které překročily práh nástupu komunistického režimu 25.února 1948, zpochybňují v podstatě přijaté poválečné zákony. Rovněž zpochybňování platnosti některých dekretů prezidenta Dr. Edvarda Beneše různými soudy, poškozuje jejich platnost, jako by některé současné soudy věděly více, než lidé a právníci v poválečné republice, kdy tyto dekrety vstoupily v platnost.

Peníze hrají svoji roli i v kulturní a historické oblasti, kdy dochází k zpochybňování oprávněnosti odsunu Sudetských Němců, nebo k zveličování poválečných excesů, přestože byly dílem jednotlivců, malých skupin občanů, často ve spolupráci s vojáky osvoboditelů, či partyzány, kteří se pravděpodobně mstili za popravované naše občany během Německé okupace, či potlačovali poslední zbytky ozbrojeného německého odporu.

Ty excesy z podstatné většiny zastavily právě dekrety presidenta Dr. Edvarda Beneše, týkající se odsunu Němců, které se netýkaly Němců, kteří nespolupracovali s okupační mocí a nehlásili se k Německé říši.

Excesy se dají z dnešního hlediska jistě odsuzovat, ale většina dnešních našich občanů nezažila vraždění a popravy související s Německou okupací i válkou a tedy neumí pochopit tehdejší dobu.

Nechápou situaci, že mimo ztrát našich občanů,kteří se připojili k partyzánům a nebo bojovali na vlastní pěst a zůstali po nich často chudé pomníčky, naši osvoboditelé přišli při osvobozování Československa o téměř půl miliónu zabitých, či zraněných vojáků a to na východní i západní frontě.

Často zapomínáme, že se na našem osvobození podíleli i vojáci Rumunska a Polska a dalších národů.

1 0
možnosti
JB

J94i79r69i 85B50o65r

20. 9. 2017 10:05

Nebýval jste redaktor v Rudém Právu?

0 0
možnosti
JM

Já ani nevím, zda by se ještě mohl objevit někdo, kdo by z tohoto starého problému chtěl udělat např. volební téma. Vždyť v případě sudetských Němců - byť většinou velmi pracovitých, kteří byli přínosem pro naše země, šlo jen o hosty českých králů. To by se rovnou mohla otevřít např. otázka Alsaska-Lotrinska, které Francie drží od 17, v případě Lotrinska od 18 století. Případný německý nárok na majetek, či případně území, je v tomto případě mnohonásobně vyšší, než u nás. A co Polsko a Rusko - Slezsko, Prusko - to vše bylo od nejpozději od 18 stoletím legální součástí Německa. ( byť vyhranými válkami, či rozdělením území mezi tehdejší velmoci ). A co jižní Tyroly, které získala Itálie neprávem po 1. Světové válce přes svůj velmi mizerný výkon. Nikdy Itálii nepatřily, německá menšina zde byla leckde i většinou a na rozdíl třeba od naší 1. Republiky lze skutečně šlo hovořit o národnostním útlaku. A Tyroláci přímo prosili Ádu Hitlera, aby se jich alespoň zastal. Jenže se tak nestalo do roku 1943, protože do té doby zde vládl spojenec - neschopný Mussolini.

0 0
možnosti
JF

J70i85ř20í 37F94á94b57i57k

20. 9. 2017 12:51

K tomu však směřují jisté aktivity v našem státě.

0 0
možnosti
JV

Co za hňupoviny. Do tohoto čechistánu se nechtějí vrátit ani ti bývalý uprchlíci před komunismem.

Rv

0 0
možnosti
JF

Oni se nechtějí vracet. Jim jde o peníze a majetek.

0 3
možnosti
JM

Já bych moc nerozlišovat - Čech, sudetský Němec, Američan, Rus, Číňan. Tedy lidé jako všude - tedy většina OK, a část pěkných ( nepublikovatelné slovo ). Mám pro ně trochu pochopení - ono 70 % nezaměstnanost v některých oblastech Sudet ( severní Čechy ) nebyla dobrá vizitka v době, kdy Německo sice na dluh, ale přece jen relativně prosperovalo. A jak píše p. Burian - je 70 let po válce a je vidět, že mladé lidi jak u nás, tak i v Německu, toto téma již nezajímá.

2 0
možnosti
Foto

je vidět, že je před volbami

4 0
možnosti
JF

Nemáte pravdu upozorňujeme na toto a další nebezpečí již rok. Je to dlouhodobě připravovaný proces. Prvním krokem byli církevní restituce a budou následovat další kroky pokud se to nezastaví.

0 1
možnosti
JB

J81a80n 91B78u14r80i50a55n

20. 9. 2017 8:43

Od války jsme víc jak 70 let. Jak dlouho se budeme ještě strašit Sudeťáky? V Německu je to téma akorát pro úzkou skupinku lidí - potomků odsunutých Němců. Širší veřejnost to v podstatě nezajímá.

Je to prostě už dávná historie, která je právně vyhaslá!

8 0
možnosti
JF

Ano souhlasím s Vámi. Pokud však dojde ke zrušení Benešových dekretů tak samozřejmě budou následovat majetkové požadavky a nároky. Je to následně další krok k otevření otázky o tzv. Šlechtických restitucích. Tyto by byli mnoho násobně vyšší než církevní. To je to skryté nebezpečí.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS