Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FN

Jaký je právní stav naší společnosti?

Velmi špatný.

"pokud dochází k porušování práva a zákonů České republiky naší Policií , soudy a politiky tak je za tento stav osobně odpovědný dle mého pan ministr."

Pan ministr (myšleno ministr spravedlnosti) nemůže být osobně zodpovědný za jednání policie, protože policie spadá pod ministra vnitra. Nemůže být zodpovědný ani za jednání soudu, protože soudy v ČR jsou z Ústavy nezávislé. Nejen že soudci nejsou podřízeni ministrovi spravedlnosti, ale z Ústavy je moc soudní postavena na roveň moci výkonné, či zákonodárné. A o tom, že ministr spravedlnosti není zodpovědný za činnost ostatních politiků, to je snad zbytečný zmiňovat.

"Jak je možné aby z politických důvodů byl během jednoho roku dvakrát na nezákonné vazbě."

Jak jsem uvedl, ministr spravedlnosti není zodpovědný za rozhodování soudce. Jeho jediná možnost jak zasáhnout do rozhodování soudu je návrh novely trestního řádu, kterým zpřísní vazební důvody tak, aby je soud nemohl zneužít.

"Jak jste mohl dopustit a završit toto bezpráví kdy jako člen vlády jste připustili aby v dětském domově udělali z

tohoto dítěte , silného kuřáka, alkoholika, narkomana..."

Převážná většina dětských domovů v ČR spadá pod Krajské úřady. Takže opět nic co by mohl ministr spravedlnosti zásadně ovlivnit.

Právní vědomí společnosti není vysoké, ale že takové povědomí chybí i politikovi, i když jen komunálnímu, tak to je mazec.

0 0
možnosti
JF

J50i98ř97í 20F45á48b68i72k

27. 12. 2016 1:41

Domnívám se , že jste nečetl co jsem odpovídal na dotaz před Vámi. Jde o skutečnost , že tato kauza se vleče již třetím rokem a nejsem sám kdo byl takto postižen aby se přestal věnovat nešvarům . Domnívám se , že přesto všechno co jste zde napsal je pravda a Já to samozřejmě vím. Podstata je , že jako ministr zvláště když je seznámen s celou kauzou by měl učinit kroky aby tomuto bylo zamezeno. To neučinil .

Ani jako ministr ani jako člen vlády. Nebo vy věci které zmiňuji považujete za běžné. Vy považujete za běžné a hlavně správné aby ten proti komu je směřována podjatost o ní rozhodoval sám. Domnívám se , že tak žádná stížnost vyřešena být nemůže.

Dále obracel jsem se na politiky ve vládě opakovaně a jediným výsledkem byla vazba. Tento článek byl jednou ze snah jak je probudit.

Jestli se domníváte , že je situace správná když příslušný orgán , úřad a instituce Vás odkazuje na vynucení nápravy soudně. No samozřejmě , při stavu našeho právního systému a soudnictví nemáte šanci věc dotáhnout do konce.

Takže se vlastně dostáváme k jádru věci. Když máme vymáhat právo soudně místo aby úřady , soudy a policie sami respektovali zákon aniž bych si to musel vymáhat soudně tak je naše společnost na tom velmi zle a je to po té dotaz na pana ministra spravedlnosti. Případně jako člena vlády a tak jsou i dotazy podány. Dále je tam uvedena skutečnost. K tomuto kroku jsem přistoupil po té co tak urputně hájí práva cizinců a práva občanů jej nezajímají a jsou pro pana ministra nepodstatná. Pokud si článek přečtete znovu zjistíte , že tam příčina napsání článku je obsažena.

Domnívám se , že jsem podstatu článku vystihl dodatečně. Domníváte se skutečně , že je tento stav běžný a normální ,Já ne.

A pokud jste tak znalý jak zde píšete tak je nasnadě , že v pozadí jsou další informace které nelze zveřejnit.

Jak jsem již psal kdyby mne odkázal že to není v jeho kompetenci. Budiž, nikdo však neodpověděl.

Děkuji za pozornost

0 0
možnosti
ZH

Hm, tak nějak jsem nepochopil, o co autorovi jde. Takže si nedělám iluze o tom, že by to mohl pochopit ministr...

0 0
možnosti
JF

J68i15ř97í 12F80á44b45i96k

26. 12. 2016 23:50

Vám unikl dotaz na zneužívání dětí , Na nezákonné vazby.Na porušování práv politických odpůrců. To je málo. Proč se pan ministr zabývá obhajobou imigrantů když doma pořádek udělat neumí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 884x
Již se nepovažuji za politika ani se politikou zabývat nemám zájem. Mne již zajímá pouze zákon, jeho výklad a uplatňování právních norem v naší zemi. Je smutné , abych mohl pro tuto zemi něco udělat, musím odejít do ciziny a odtud působit na právní prostředí v naší zemi.

Seznam rubrik