Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Právo a spravedlnost

Jak funguje právo v České republice? Jak je zajištěna ochrana občanských práv a svobod? Kdo chrání občany před svévolí studovaných právníků?

 

Dnes budu o něco tvrdší, než bývám a vůbec mně nezajímá, co na to budou říkat naši STRÁŽNÍ ANDĚLÉ a nějaké naše pomazané hlavy.

   Náš právní i soudní systém je prohnilý až na půdu!Tak by tuto naši situaci asi komentoval můj dědeček. Proč tomu tak je a kdo to zavinil, je velmi diskutabilní otázkou, kterou chci tímto otevřít. Každému, kdo se dostal do nějakých nesnází v polistopadovém mumraji, je jasné a přesvědčil se o tom, že náš stát v této době NEPLNÍ ani ty základní funkce, které má zastávat, spíše naopak. Ano je skoro každému občanovi jasné, že mu stát hází všemožně klacky pod nohy, ve jménu pořádku a spravedlnosti.

   Kdo a co je však stát, již málo kdo z nás ví! Podle mne je stát garantem právních a etických norem. Tedy měl by být. A v této době je garantem práva a spravedlnosti?! Podle mne není! Zapomínáme však na to, že stát není nějakým obrovským kolosem, se kterým se nedá hnout, ale jsou to konkrétní lidé, kteří NEPLNÍ nebo se i obávají z různých důvodů plnit své základní povinnosti, hájit právo v naší společnosti. Proč tomu tak je, jsem se na vlastní kůži přesvědčil, když mne okradl „šmejd“, který měl dokonce i vysokoškolské vzdělání a měl před svým jménem JUDr.. 

   Ano je to pro mne nemilé, ale musím konstatovat, že ze mne jeden právník udělal vysloveně PITOMCE. Je to pro mne o to choulostivější, že jsem chtěl oddlužit svoji dceru. Dceru jsem neoddlužil, ale zato jsem právníkovi nastrkal pro mne obrovskou částku peněz, kterou jsem si dokonce musel i vypůjčit. Tento můj soudní spor se táhne již přes čtyři roky a jeho konec je v nedohlednu, protože ten můj „právník“ zneužívá benevolence našich zákonů a i když má JEDENÁCT TRESTŮ, stále se na něho vztahuje PRESUMPCE NEVINY a soud s ním musí jednat, jako kdyby ještě nic neudělal. Při mých dvanácti stáních byla jen kvůli jeho zdravotním a právním průtahům polovina odložena na další termíny. Je to obrovské selhání práva a spravedlnosti naší společnosti, když se obyčejný občan NEMŮŽE SPOLEHNOUT na stát, aby udělal patřičný pořádek.

   Něco podobného zažívá i můj kamarád, kterého chce semlít justice adalší „šmejdi“ jen pro to, že jim je nepohodlný! Ano slyšíte dobře, NEPOHODLNÝ! Kde je tedy právo a spravedlnost, když vyšetřovatelé, soudy i Orgán sociálně právní ochrany dětí (OSPOD) neplní nebo nechtějí plnit svoji povinnost?! Jak se může stát, že člověk, tedy chlap, může být neprávem odsouzený za pohlavní zneužití své nezletilé 11leté nevlastní dcery, čin měl dokonat, ale ona v té době byla ještě PANNOU?! Nechápu a opravdu zde jde rozum stranou! Jak je možné, když se prokáže, že otec fyzicky netýral své dítě a i kdyžjsou i na to důkazy (modřiny na těle dítěte), že stačí státním orgánům vysvětlení matky dítěte, že se nic nestalo, aby vyšetřování uzavřely a UKONČILY?!

   A takových případů je spousty! Veřejně se tedy ptám, kdo za tuto situaci může! Policejní orgány, které vše mají řádně prošetřit?! Justice, která by měla vše řádně soudit a viníky odsoudit?! Orgán sociálně právní ochrany dětí (OSPOD), který by měl dohlížet na to, jestli naše děti nejsou týrané a žijí v uspokojivých podmínkách?! Anebo my sami občané, kteří jsme dovolili, aby právo a spravedlnost byly slepé, hluché a němé?! Aby ti, kteří páchají opravdové ZLO-ČINY na nás a na našich dětech, nebyli potrestáni jen kvůli tomu, že mohou využívat „DARY“ nynější demokracie a to je chaos, zmatek, bratříčkování, podplácení a hlavně trestuhodné manipulace s lidmi a se zákony?!

   Záleží opravdu na každém z nás, aby, i když bude mít velké nepříjemnosti a opravdové problémy, prosazoval sám za sebe svá práva. A jestli si někdo myslí, že si před nějakou institucí a a státními orgány a papaláši, kteří si NEPLNÍ ANI SVOJI ZÁKLADNÍ POVINNOST prosazovat a ctít právo, s kamarádem sedneme, promiňte mi to sprosté slovo, na PRDEL, tak se opravdu velmi mýlí! 

Autor: Jiří Fábik | úterý 27.3.2018 12:26 | karma článku: 15,95 | přečteno: 612x
  • Další články autora

Jiří Fábik

Odebírání dětí rodinám

Kdo a proč odebírá děti z rodin. Historie tohoto rozhodnutí v minulosti. A další podobné jednání státu proti zájmům společnosti a lidí.

20.12.2021 v 20:00 | Karma: 9,22 | Přečteno: 596x | Diskuse| Politika

Jiří Fábik

Tempel versus Česká republika

Kauza která na mezinárodním fóru rezonuje. Nastavuje zrcadlo České justici. Jak dlouho budeme ještě tolerovat bezprávní stav?

27.11.2021 v 14:30 | Karma: 13,49 | Přečteno: 553x | Diskuse| Politika

Jiří Fábik

Nezávislá Justice

Nežádej aby se věci děli tak, jak si představuješ, nýbrž přijímej je tak, jak se dějí. Jestli se necháváš něčím rozhněvat, nerozhněvalo tě ono, nýbrž tvůj názor, jaký sis o tom vytvořil. Epiktetos

26.11.2021 v 15:47 | Karma: 14,24 | Přečteno: 337x | Diskuse| Politika

Jiří Fábik

Robert Tempel versus Česká republika

Justice naší České republiky v kauze Robert Tempel versus Česká republika svými intrikami, pohořela u Evropského soudu.

21.11.2020 v 23:01 | Karma: 20,23 | Přečteno: 812x | Diskuse| Společnost

Jiří Fábik

Jsme ještě právním státem? - IV./1. (Z Bělušické věznice - 4. část)

O tom, jak v tichosti odsoudit pachatele závažného zločinu a následně za stejný zločin odsoudit účelově nepohodlného aktivistu k dlouholetému trestu.

9.10.2020 v 14:51 | Karma: 17,04 | Přečteno: 602x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Být v cizině, když jiní umírají? Ukrajinci v branném věku přišli o konzulární služby

23. dubna 2024  12:37

Ukrajina přestala poskytovat konzulární služby ukrajinským občanům v branném věku, kteří pobývají v...

Exposlanec ODS Šťastný, lékař bývalého prezidenta, se pokouší za ANO o návrat

23. dubna 2024  12:26

Pražské ANO ve středu rozhodne, zda zkusí vrátit do nejvyšších pater politiky Borise Šťastného,...

Bezdůvodně napadl děti na zastávce a v tramvaji. Agresora policie dopadla záhy

23. dubna 2024  12:16

Napadení dvou skupin dětí krátce po sobě šetřili v polovině dubna policisté v Praze Řepích. Nejprve...

Kadyrov má nekrózu slinivky, Kreml hledá nástupce, tvrdí investigativci

23. dubna 2024  11:03,  aktualizováno  12:09

Spekulace o zdravotním stavu Ramzana Kadyrova opět přiživil ruský exilový portál Novaja Gazeta...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 884x
Již se nepovažuji za politika ani se politikou zabývat nemám zájem. Mne již zajímá pouze zákon, jeho výklad a uplatňování právních norem v naší zemi. Je smutné , abych mohl pro tuto zemi něco udělat, musím odejít do ciziny a odtud působit na právní prostředí v naší zemi.

Seznam rubrik