Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Referendum o vystoupení z EU ano či ne? Referendum obecně ano či ne?

Referendum o vystoupení z EU a obecně Referendum ano či ne. Zamyšlení nad aspekty a možnými důsledky takového referenda .

Vážení přátelé, nepřátelé a naši STRÁŽNÍ ANDĚLÉ. Kdo jste se večer (1.3.) díval, jako já na ČT na pořad „Máte slovo“ s moderátorkou Michaelou Jílkovou, tak zde bylo perfektně vidět, jak se různí náš pohled na zákon o Obecném referendu a na Referendum o vystoupení z Evropské unie. Každý máme právo na svůj názor, ale to, co se strhlo při debatě o velmi důležité právní otázce koresponduje i o situaci v našem dvoukomorovém Parlamentu. Je opravdu velkou škodou, že převážně otázky směřovaly na pana Okamuru, který NEMÁ s prací v Europarlamentu ŽÁDNOU zkušenost! Pan Mach, který má velké zkušenosti s prací v Europarlamentu, byl neprávem postaven do role statisty.

Bohužel pro nás nyní převládají v našem státě emoce před logickým myšlením a málokdo z námi zvolených poslanců nepřemýšlí v globále o naší budoucnosti, suverenitě a bezpečnosti nás a našeho státu.

Mnoho nyní zvolených politiků již ustupuje od svých slibů a začíná se přizpůsobovat dnešní realitě. Nejedná se jen o některé méně známé politiky, ale také i o našeho pana prezidenta Zemana a i o pana Okamuru! Kde jsou bývalé sliby, že budou plně podporovat naše vystoupení z Evropské unie?! Chci být v tomto směru nestranným a nejsem žádným fanatickým Eurohujerem a xenofilistou, ale na tomto bodě si opravdu nasbírali velmi mnoho hlasů. Když však člověk bude přemýšlet o důsledcích našeho vystoupení z EU, tak se opravdu musí nejdříve zvážit jeho klady a zápory. A to důkladně! Ne jako tomu bylo při našem vstupu do EU!

Každý z nás, když není fanatickým zastáncem Evropské unie, musí uznat, že DEMOKRATIČNOST se z nynější Evropské unie úplně vytratila! Nyní se z Evropské unie stala vlivem její neschopnosti něco důležitého prosadit a ochránit evropské státy před neorganizovaným, nesmyslným a dokonce i sebevražedným přílivem ekonomických migrantů snad z celého světa, kteří budou využívat naší bezmezné a xenofilní pohostinnosti, pomyslná žába na prameni, která dusí vše schopné a funkční !!!

Jestliže se chceme vyvarovat emočních následků, musíme o nelichotivé situaci v Evropské unii a případném Obecném referendu o našem vystoupení z ní, opravdu velmi srozumitelně, jasně a hlavně VEŘEJNĚ, seznámit celou naši společnost! Řešení této velmi důležité otázky se nesmí nechat JEN na jedné straně a také na JEN politicích a nebo JEN na našich občanech!

V diskusi s paní Jílkovou pan Okamura také přiznal, že vystoupení z EU je jen poslední naší možností řešit naši velmi špatnou situaci, jak politickou, tak i hospodářskou. Jestli si někdo myslí, že je jednoduché vystoupit z EU, TAK SE VELMI MÝLÍ!!!

Mělo by se o OBECNÉM REFERENDU a o REFERENDU VYSTOUPENÍ Z EVROPSKÉ UNIE opravdu velmi dlouze diskutovat a hlavně najít KONSEZUS nás všech, abychom tohoto nevratného kroku v budoucnu nelitovali nebo nepřišlo naše rozhodnutí vystoupit z EU příliš pozdě! (DrSan) http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/218411030520007/

 

Jak již napsal pan Sandr, tak již se prokázalo mnohokrát, že víra v politiky je stejně zrádná jako slepá víra v moudrost národa.

Vše se ukázalo při nynější volbě presidenta a do poslanecké sněmovny. Národ selhal a následně pláče, nadává a vyhrožuje defenestrací. Co je však ještě horší, je situace v poslanecké sněmovně a fraška přerůstající v komedii nejhrubšího ražení v souvislosti s volbou poslance Ondráčka

Výsledek, který z toho všeho vychází je jednoznačný. Nejsme odpovědnými voliči a nelze tak spoléhat na Referendum, které by bylo jednoznačným projevem názoru národa. To je velmi vážná situace a jako taková vyžaduje důkladné zamyšlení a rozbor.

Poslanci nepřijdou k volbě pana Ondráčka do poslanecké sněmovny a následně láteří a vyvolávají krizi. Voliči nejdou k volbám a poté vyvolají nenávist provoláváním hesel mezi občany. Chceme demokracii a stěžujeme si, že ji nemáme. Ale občané, ale národy. Skoro každý z nás demokratické postupy porušujeme. Nerespektujeme a nevyužíváme svá práva. Jak tedy chtějí takovéto národy spoléhat na referendum?!

Ano pan Sandr má pravdu. Jako hlupáci voliči skočili na špek kandidátům, které jste volili. Kde jsou voliči SPD a Okamury, kteří před volbami křičeli, že jak zradí, tak si to s ním vyřídí. Ty svaly ve tvářích museli hodně bolet. Protože vše byly pouze plané řeči. Kde jsou voliči těch ostatních, co naslibovali a po svém zvolení otočili. Národy, udělali z Vás hlupáky. A vy nyní křičíte po referendu? To, abyste jim dali další mocnou zbraň proti našim národům? Již nám nasadili náhubky platným zákonem o ochraně osobních dat. Podle tohoto zákona již nesmím psát ani tento článek.

Poslední reakce. Kdo z nás je skutečně znalý problematiky vystoupení z EU? Ani jeden. Za tímto účelem by měl být vyvolána veřejná široká diskuse, která by měla vést k vytvoření celospolečenského názoru, který by rozhodl o dalším a přinejmenším by předeslal i možný výsledek případného referenda.

Přeji této zemi lepší voliče a odpovědnější národ.(JF)

Autor: Jiří Fábik | středa 7.3.2018 13:40 | karma článku: 10,88 | přečteno: 284x
  • Další články autora

Jiří Fábik

Odebírání dětí rodinám

Kdo a proč odebírá děti z rodin. Historie tohoto rozhodnutí v minulosti. A další podobné jednání státu proti zájmům společnosti a lidí.

20.12.2021 v 20:00 | Karma: 9,22 | Přečteno: 596x | Diskuse| Politika

Jiří Fábik

Tempel versus Česká republika

Kauza která na mezinárodním fóru rezonuje. Nastavuje zrcadlo České justici. Jak dlouho budeme ještě tolerovat bezprávní stav?

27.11.2021 v 14:30 | Karma: 13,49 | Přečteno: 553x | Diskuse| Politika

Jiří Fábik

Nezávislá Justice

Nežádej aby se věci děli tak, jak si představuješ, nýbrž přijímej je tak, jak se dějí. Jestli se necháváš něčím rozhněvat, nerozhněvalo tě ono, nýbrž tvůj názor, jaký sis o tom vytvořil. Epiktetos

26.11.2021 v 15:47 | Karma: 14,24 | Přečteno: 337x | Diskuse| Politika

Jiří Fábik

Robert Tempel versus Česká republika

Justice naší České republiky v kauze Robert Tempel versus Česká republika svými intrikami, pohořela u Evropského soudu.

21.11.2020 v 23:01 | Karma: 20,23 | Přečteno: 812x | Diskuse| Společnost

Jiří Fábik

Jsme ještě právním státem? - IV./1. (Z Bělušické věznice - 4. část)

O tom, jak v tichosti odsoudit pachatele závažného zločinu a následně za stejný zločin odsoudit účelově nepohodlného aktivistu k dlouholetému trestu.

9.10.2020 v 14:51 | Karma: 17,04 | Přečteno: 602x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 884x
Již se nepovažuji za politika ani se politikou zabývat nemám zájem. Mne již zajímá pouze zákon, jeho výklad a uplatňování právních norem v naší zemi. Je smutné , abych mohl pro tuto zemi něco udělat, musím odejít do ciziny a odtud působit na právní prostředí v naší zemi.

Seznam rubrik