Volby - přinesou změnu?

11. 01. 2018 20:06:30
Volby jsou naše právo ne povinnost. Nejsme povinni volit na povel . Volba by měla být výrazem našeho vědomí a svědomí.

Vážení přátelé a spoluobčané,

považuji se za voliče - občana.

Jako takový jsem se obrátil na nynější kandidáty na našeho presidenta a pokusil jsem se s nimi nebo jejich týmy komunikovat. Výsledek byl a je však tristní. Komunikoval se mnou pouze člověk z blízkého okolí pana Mgr. Petra Hanniga. Pro ostatní jsem nebyl partnerem na položení mého dotazu.

Domnívám se, že se jedná o přímou volbu, tedy snad volbu občanů?! Každý kandidát by měl mít přeci potřebu, co největšího oslovení voličů a hlasu každého občana. Pokud pro kandidáty nejsem partnerem pro položení dotazu, pak takový kandidát pro mne není partnerem pro volbu a možnou funkci presidenta. Dotaz občana by měl být prvořadý, na rozdíl od dotazu moderátora či novináře v „našich“ masmédiích. Myslím si, že toto jsou hrané scény, které ohlupují názory občanů. Ten kdo odmítá diskusi, pohrdá voličem. Je jedno pod jakou záminkou. Bez ohledu na postavení a osobu kandidáta.

Ptám se ale, chceme přímou demokracii? Jsme tak vyspělou společností, aby politici respektovali vůli občanů? Domníváte se, že současný stav v naší politice tomu odpovídá? Já říkám NE!!! Vidíme to každý den.

Včerejší fraška v poslanecké sněmovně je ostudou i pro našeho nynějšího pana presidenta Miloše Zemana. Všichni jsme věděli, že vláda důvěru nedostane a každý z nás zná i příčiny. Vůlí národa jistě není mít stíhané své poslance a i premiéra, vždyť pět poslanců je podezřelých z trestné činnosti a další k nim přibývají. S presumpcí neviny souhlasím, nesouhlasím s ní však v politice. Prosím, až se politici očistí, ať se vrátí. Ne, že zabrání stíhání tím, že nebudou vydáni kvůli poslanecké imunitě. Tyto hry a politické hokynaření padá na hlavu i našeho pana presidenta Miloše Zemana. Ten v minulosti začal tyto hry praktikovat veřejně, bez ohledu na názor voliče - občana. Ptám se otevřeně, chceme nadále takovou representaci našeho státu, tedy i nás? Já ne.

Já se za „naše“ politiky stydím. Stydím se za to, jak manipulují s námi, voliči. Jak zneužívají voličova strachu z migrace a slibují boj s migrací a následně podepíší a tolerují dokument, který vlastně odstranil jedinou vážnou podmínku, která bránila přílivu migrantů do ČR - naší vlasti. Ptám se, proč jediný politik od podpisu EVROPSKÉHO PILÍŘE SOCIÁLNÍCH PRÁV dne 17.11.2017 v Göteborgu, nevystoupil proti němu, a proč tiše tento stav naši politici podporují a dělají, že se NIC NESTALO?! NAŠI občané se právem kvůli tomuto porušení naší ÚSTAVY ČR vzepřeli a podali trestní oznámení za VLASTIZRADU na našeho bývalého premiéra pana Mgr. Bohuslava Sobotku, který podepsal těchto dvacet principů, podle kterých by měla být formulována budoucí evropská sociální politika. Do dnešního dne jsem na tuto vlastizrádnou činnost očekával reakce našich politiků. Žádná nepřišla! Ptám se Vás proč? Toto DŮLEŽITÉ A ZÁVAŽNÉ TRESTNÍ OZNÁMENÍ PŘECI ZVEŘEJNĚNO BYLO!!! Tajné služby informaci jistě mají! Že by tuto informaci naši politici neměli, bych se opravdu divil!!!

Pro mne dle svých prezentovaných názorů je jediným možným kandidátem a jedinou možnou volbou na post hlavy našeho státu, je Mgr. Petr Hannig.

Je na každém z NÁS jakou společnost budeme mít. V jaké společnosti budeme žít a hlavně vychovávat své potomky.

Přeji Vám správnou volbu přijatelnou pro Vaše vědomí i svědomí. Volíte budoucnost i pro své děti.

Volte srdcem i rozumem. Je to Vaše právo.

Děkuji za možnost vyjádření svého názoru.

Jiří Fábik

Autor: Jiří Fábik | čtvrtek 11.1.2018 20:06 | karma článku: 7.68 | přečteno: 261x

Další články blogera

Jiří Fábik

Odebírání dětí rodinám

Kdo a proč odebírá děti z rodin. Historie tohoto rozhodnutí v minulosti. A další podobné jednání státu proti zájmům společnosti a lidí.

20.12.2021 v 20:00 | Karma článku: 9.23 | Přečteno: 594 | Diskuse

Jiří Fábik

Tempel versus Česká republika

Kauza která na mezinárodním fóru rezonuje. Nastavuje zrcadlo České justici. Jak dlouho budeme ještě tolerovat bezprávní stav?

27.11.2021 v 14:30 | Karma článku: 13.49 | Přečteno: 553 | Diskuse

Jiří Fábik

Nezávislá Justice

Nežádej aby se věci děli tak, jak si představuješ, nýbrž přijímej je tak, jak se dějí. Jestli se necháváš něčím rozhněvat, nerozhněvalo tě ono, nýbrž tvůj názor, jaký sis o tom vytvořil. Epiktetos

26.11.2021 v 15:47 | Karma článku: 14.24 | Přečteno: 337 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 10.52 | Přečteno: 129 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.38 | Přečteno: 547 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 521 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 470 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2310 | Diskuse
Počet článků 51 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 884

Již se nepovažuji za politika ani se politikou zabývat nemám zájem. Mne již zajímá pouze zákon, jeho výklad a uplatňování právních norem v naší zemi. Je smutné , abych mohl pro tuto zemi něco udělat, musím odejít do ciziny a odtud působit na právní prostředí v naší zemi.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...